Forside Fora Bolig og realkredit F1 eller??? F1 eller???

#196052
peter holm larsen

Naturligvis er der omkostninger ved at konvertere og de er også væsentlig større end end 750 kr. som et profilskifte koster.

Men hvis renten stiger 2 % point som dog også er en del – så er omkostningerne ved at konvertere bestemt væsentlig mindre end gevinsten for låntager – og der udgør kursskæringsomkostningerne det rene vand ved siden af.

Så tror man renten stiger med 2 % point – så er det bare at konvertere over med fastforrentede lån – med det samme – og glem alt om omkostninger – de udgør så godt som intet – men sørg evt for at konvertere til en ordinær termin – hvis du skal spare lidt på omkostningerne (differecerenter) – selv om de er lave.

Jeg havde et vennepar der havde en lån på 700.000 kr. de var blevet anbefalet af en anden ikke at konvertere, netop alene med udgangspunkt i at lånet var på under 1 mio. kr. Men da jeg fik regnet det igennem får dem – ja så var der en gevinst på 45.000 kr. til dem efter skat – efter alle omkostninger var dækket. Det tog dem 2 timer at indhente nyt lån og opsige det gamle. Tja – så kan man jo altid afgøre med sig selv om en timeløn på 22.500 kr. efter skat er værd at tage med – det er jo reelt op til den enkelte at afgøre. De syntes det var værd i hvertfald.