#195958
Ole Laursen

Kender desværre ikke en uvildig formuerådgiver, synes ellers det lyder som en fornuftig idé at snakke med en.

Efter min mening bør du lave et budget over tiden indtil du går på pension, f.eks. i et regneark, så du kan få et overblik over hvor hurtigt du kommer til at tære på din opsparing. Husk at regne inflation med ind i udgifterne fremadrettet.

Når du har et budget, kan du så taste de forskellige muligheder ind og se hvad det konkret betyder.

Hvis du får pengene anbragt så de følger inflationen, så rækker de 2 mio. til 23 år hvis du kan klare dig for hvad der svarer til 7000. Men nu er inflationen typisk på 2-3% så med dagens rentesatser er det ikke nok bare at lade dem stå på en almindelig konto, så løber du tør før tid. Og det gør du jo også hvis du begynder at bruge ekstraordinært af dem, f.eks. ved at købe en lejlighed til din datter eller en lejlighed i Spanien.

Hvis det var mig, ville jeg nok overveje at gøre noget ved 5%-obligationslånet på 1,4 mio, og ellers sætte pengene i en eller flere investeringsforeninger – du kan gå ind på ifr.dk og se statistik for hvordan de har klaret sig historisk. Med en investeringsforening er det ret enkelt at gå ind f.eks. hver måned og sælge lidt så du har til næste måned.