#195216
Anonym

Nu skal man passe på med at lytte til subjektive og manipulerende banksælgere, som “fair debat”, der er betalt af Danske Bank for at yde damage control her på sitet.

Det man umiddelbart kan konkludere er, at Danske Banks nye kundeprogram ikke har de store konsekvenser for flertallet af boligejere (der typisk kan svinge engagementet op over 750.000).

Den nye prisstruktur har derimod konsekvenser for de fleste lejere (som typisk ikke kan svinge engagementet over 750.000 kr.)

For lejere kan det – set i forhold til gebyrsiden – i mange tilfælde betale sig at se sig om efter et andet pengeinstitut.

Men i de fleste tilfælde er bankgebyrerne dog sekundære i forhold til forskelle i forrentning (renteudgifter og indtægter) og det kommer i sidste instans an på en konkret forhandling med pengeinstituttet.

Hvis Danske Bank Bank eksempelvis tager 8,5% for dit billån med en restgæld på 150.000 kr. og Arbejdernes Landsbank tilbyder en rente på 6,5% så kan du i runde tal spare 3.000 kr. på renter bare i det første år.

Grundlæggende synes jeg gebyrdebatten er blæst helt ud af proportioner. Gebyret er rimelig nok fordi “0-kunder” som har en saldo lige omkring 0 (+/- 30.000 kr.) er direkte tabsgivende for bankerne.

Nej, problemet er, at Danske Bank overfor en lang række kunder er løbet fra deres løfter og har løbet fra alle de facto løfter om indplacering i renteintervallet og pålagt kunderne helt urimelige individuelt bestemte ågerrentestigninger.

For mit eget vedkommende kan jeg sige, at jeg skiftede til Arbejdernes Landsbank fordi jeg ikke længere ville være kunde i en åger- og rentestigningsbank.