#195076
Mor51

Jeg har boet i Tyskland i en del år, og da vi flyttede herned fik vi – på anbefaling af andre danskere – en konto i Union Bank i Flensborg med en tilknyttet konto i Tønder Bank, hvortil man “gratis” kunne få overført penge (fra euro i Tyskland til kroner i Danmark).
Men det var en dyr løsning. Efterhånden viste det sig, at der forsvandt et temmelig stort beløb fra kontoen hvert kvartal, “Kontoabschluss” kaldte banken det.
Jeg undersøgte sagen, og det viste sig at dække over et grundgebyr på 6 euro, altså 24 euro om året, svarende til ca. 180 kr.
Det kunne vi jo nok have levet med, men værre var det, at banken opkrævede gebyr for alle bevægelser på kontoen, hvad enten det var indbetalinger, hævninger, overførsler og betalinger via netbank. Kort sagt, hver gang, der gik penge ind på eller ud fra kontoen, snuppede banken et gebyr på 0,50 euro, svarende til ca. 3,75 kroner. Og når man bruger banken til den daglige økonomi, bliver det til ret mange penge i gebyr. For os blev det samlet set til gebyrer over 1000 kr. om året. Da jeg ringede til banken og beklagede mig over det, tilbød de os i stedet en fast pris på 10 euro pr. måned, altså ialt ca. 895 kr. om året, så det var ikke meget bedre.

Vi opsagde engagementet med dem efter at have fundet en bank, hvor alt var gratis. Så nu betaler vi kun for via netbanken at overføre penge til Danmark nogle få gange årligt. D.v.s. vores tyske bank tager ingenting for det, men danske banker tager fra 10-30 kr. for at modtage pengene.

Jeg tror, at det her i Tyskland har været normalt med kontogebyrer i en vis størrelsesorden, men at der i de senere år er kommet meget mere konkurrence mellem bankerne, så mange nu tilbyder en fuldstændig gratis konto.