Forside Fora Privatøkonomi Statsbank til Nemkonto og VISA-dankort, server til mailkonti Statsbank til Nemkonto og VISA-dankort, server til mailkonti

#194480
Anonym

Hej Test

Jeg synes at du mangler en vigtigt pointe.
Bankerne har fået bankpakker, og de største ved at de ikke får lov at gå konkurs.
Det stiller de store banker bedre konkurrencemæssigt i forhold til små banker.

Jeg tror at Danske Bank, når nu “krise røgen” har lagt sig om 5 -10 år, vil kaste sig ud i nye store spekulationer – og vil give tvivlsomme privat og hversvslån ( som ikke har indlejret at konjukturer vender). Jeg tro at bankpakkerne har gjort Danske Bank til et sikkert papir, hvor man kan spekulere i at de måske ryger helt ned men aldrig går konkurs.

Hvis jeg fx. havde Danske Bank aktier på toppen ( var det ikke ca. 200?) solgte dem på vej ved… ventede og købte igen omkring bunden. Så stod jeg reelt set med flere aktier end da jeg startede – og for de samme penge.
Det er spekulation ( og under normale almindelig forretning).
– men hvis jeg kan spekulere i at lige præcis Danske Bank ikke får lov at gå konkurs, så skaber du en syg kultur omkring banken, hvor aktionærer vil presse banken til at spekulere, fordi de kan tjene penge uanset hvad:
– går det godt stiger aktien ( godt for aktionærer – lige meget for alm. kunde)
– går det skidt, så sælges atien, og købes tilbage til en billigere penge ( godt for aktionæren – skidt for den almindelige kunde, som kommer til at betale for bankens selvgearede økonomi – som det sker lige nu)

Jeg tro ikke at vi kan sige at fx. Danske Bank eksister på normale markedsvilkår. Dermed ikke sagt at de er de eneste. Der er også flere at de andre banker som ejet at fagforeninger oa. som end imellem har trukket på at de havde andre muligheder end det som markedet normalt tilbyder: “do or die”