#194440
Anonym

Girobank
——–
Det var gratis. Man fik en stak lilla kuverter, udfyldte rød-lilla girokort, vedlagde en check til at dække betalingerne og så af sted til nærmeste postkasse.
Så kom kvittering kontoudtog med posten efter et par dage.
Der var en stor fin bog med alle gironumre på dem der ville stå der. Efterhånden havde næsten alle private en girokonto, eller skal vi sige det segment som i dag har tablets og smartphones 🙂

Men så satte de pludselig gebyr på, vistnok 10,- om måneden og vupti, rigtig mange, også mig ville ikke betale gebyr.
Så blev det hele nærmest afviklet inklusiv den store fine girobog.
Vistnok overført til BG-bank som senere blev overtaget af Danske Bank.

Ærgerligt, et landsdækkende betalingssystem fuldt på højde med nutidens betalingsservice men på datidens præmisser (sen 60’er, 1970-er)

Borgerkonto
———–
Mit forslag går ikke ud på at staten nødvendigvis skal drive banken. Den kan jo udliciteres ligesom statens IT i Datacentralen af 1959 i 1996 blev overtaget af CSC.

Banker der ikke opkræver gebyr for Nemkonto og VISA-dankort betaler ingen afgift. De andre, som man populært kunne kalde “Grådige Gebyr Gribbe” (giver 3G en helt ny betydning) betaler 500,- for hver kende de opkærver gebyr fra. Ikke en procent, men et fast beløb. de kan så frit opkræve hvad de vil, f.eks. 1000,- om måneden hvis de har lyst. Så flytter folk deres konto og 3G-bankerne slipper for at betale. Det hedder markedsmekanisme 🙂
Tinglysning og pasudstedelse giver vist også overskud.

Min email: den opgav jeg for at folk kan invitere mig på LinkedIn hvis de har lyst.