#193526
Anonym

I forhold til et bankskift mener jeg det er vigtigt at gøre sig bevidst om to ting:

1) Der findes ikke en bank, der er bedst til alle kunder. Kunder har forskelligt behov og bankerne har forskellige løsninger og tilbud.

2) Der findes heller ikke en bank, der er bedst til dig hele livet. Dit behov ændrer sig over tiden og bankens pris- og servicestruktur kan ædre sig. Når man ikke kan opnå et tilfredsstillende resultat hos sin nuværende bank, er det på tide at skifte.

Et godt råd er derfor – gennemgå dit behov mod bankens ydelser minimum hvert 4. år, og skift om nødvendigt bank.

Jeg vil personligt (og det er selvfølgelig en subjektiv vurdering) anbefale Arbejdernes Landsbank til den kunde der har brug for en god rente på opsparing uden at skulle binde pengene i årevis. Bl.a. er aktionærlønkontoen (som alle lønmodtagere der er medlemmer af et LO forbund kan få for 1.000 kr.) ret attraktiv. Arbejdernes Landsbank har også ganske fornuftige priser på almindelige boliglån uden alt for høj belåningsgrad og lønkontokassekreditter.

Til den kunde, der ønsker at undgå realkreditlån og i stedet vil have et boligprioritetslån (1. prioritet) vil jeg anbefale Handelsbanken, som p.t. ser ud til at være billigst.

For førstegangskøberen, der har brug for at finansiere 100% af boligkøbet, er Nordea Prioritet Boligkøb et interessant alternativ.

Til lægen (og nu også ingeniørerne og djøf-medlemmer) har Lægernes Pensionsbank for visse behov nogle interessante løsninger. Til læger, tandlæger eller øjenlæger har Ringkjøbing Landbobank også et godt ry for at have gode tilbud på finansiering af praksis.

Til djøf’ere og ingeniører er Lån og Spar Bank ganske interessant med et indlånstilbud på 5%, men vær på vagt. Man skal dog som kunde afveje fordele og ulemper nøje, idet bankens krav er at alt samles.