#104012
Michael

I er nødt til at starte med at få et overblik: Hvem skylder I og hvor meget? Skriv dette ned til at starte med. Det er absolut nødvendigt for at komme videre. Det nytter IKKE at lukke øjnene og bare betale når der dumper et girokort ind – det er det absolut dummeste I kan gøre.

Dernæst skal I lave et budget. Notér alle indtægter og udgifter inkl. afdrag på jeres gæld. Her vil det være en god idé, at identificere de højst forrentede gældsposter – det er dem I skal komme af med hurtigst muligt. Gennemgå alle udgiftsposter og fjern de absolut ikke nødvendige, som f.eks. bil, avis/blad-abonnement, internet osv. osv. Det er ikke nemt og slet ikke særlig sjovt, men der er ingen vej udenom. De penge I sparer på denne måde, skal selvfølgelig bruges som afdrag på gælden.

Jeres regninger skal selvfølgelig betales til tiden. Det er totalt unødvendigt at ødelægge økonomien yderligere ved at betale rykkergebyrer.

Det ville måske være en idé, at kontakte et seriøst firma som kan hjælpe jer. De skal selvfølgelig også betales, men det lyder som om I skal have noget professionel hjælp her. Jeres gæld er vist forlængst vokset jer over hovedet. Pas dog på fupselskaber som DGR (Dansk gældsrådgivning) og andre, som bare vil fuppe jer. Har I ikke nogle private venner som kan hjælpe jer evt?

Har du iøvrigt ikke et arbejde eller er det kun din mand der leverer en indtægt?