#193220
Anonym

Jeg frifinder ikke sektoren, men når du ikke forstår (eller fortsat ikke vil forstå) den fundamentale forskel der var mellem 2008 og 2009 så bliver debatten på mange måder formålsløs.

Det bliver som at forsøge at diskutere universets tilblivelse ud fra en videnskabelig betragtning med en dybt religiøs persom, som insisterende hævder, at gud og helligånden, der skabte jorden.

Faktum er, at det er en fejlslutning når du siger, at staten kunne have gennemtvunget upside modellen igennem i 2009. Det kunne de med lethed have gjort i 2008. Men det kunne de ikke i 2009!

Banksektoren har et kæmpeansvar og at mange har svigtet. Nogen så alvorligt at de burde idømmes fængelsstraf og fratages løn- og bonusbetalinger. Ingen tvilv om det!

Men de evnesvage danskere, som har købt ejendomme langt over deres reele værdi i sygelig og naiv forestilling om to cifrede stigninger i al evighed er heller ikke frifundet. De har også et ansvar for det morads de befinder sig i. Det har også (i mine øjne) idioten som har sat alle sine værdier i Roskilde Bank aktier, Scandinotes Tranche III, Jyske Hedging for slet ikke at tale om valuta- og renteswaps. Folk der tossegode investerer i ting de ikke fatter en lyd af, fortjener at tabe pengene.

At den lille mand med den lille forstand sætte sig ned og skrige op om “at man er blevet dårligt rådgivet” har jeg i bund og grund ingen sympati for. Det er simpelthen for nemt, og det er plat!

Enhver kan da sige sige sig selv, at man ikke skal sætte alt på et bræt, at man ikke skal investere i ting man ikke forstår sig på og at man ikke skal sætte sig hårdere, end at man efterlader sig selv med en bagvej ud!