#193188
Jonis

Andelsboliger har generelt et meget bedre ry end de har fået på det seneste. Som Chris skriver afhænger det fuldstændigt af foreningens økonomi.. Heldigvis har de fleste en ok eller god økonomi, så der er som udgangspunkt ikke noget at være bange for hvis man lige kigger dem efter i sømmene.
Som Chris nævner er de “dyre” bolig i princippet de mest sikre da foreningerne her ofte har ingen eller meget lav gæld. Dette gør også at deres boligafgift er tilsvarende lavere da der ikke længere skal betales til et dyrt lån. Man kan sagtens finde en “billigt” bolig hvor foreningen har en sund økonomi, men det er også bland de “billige” og de fleste rådne æbler findes.

Bedste råd hvis du kigger på de “billige” er at læse regnskaberne igennem og kigge efter ting som manglende afdrag af gæld, renteswop eller andre mistænkelige tegn.

Personligt synes jeg andelsboliger er klart den bedste boligforn vi har. I mine øjne er de den perfekte blanding af eje og leje da man har mulighed for “opsparing” og evt. værdistigning – men slipper også for at skulle sluge hele regningen hvis der skal nyt tag. Men selvom man kan finde gode “billige” andele så ville jeg til enhver tid gå efter de “dyre”

Mht. Dit spørgsmål om at betale indskud, så er jeg ikke helt sikker på hvad du spørger om. Men jeg vil til enhver tid anbefale at betale så meget du kan og dermed låne så lidt som muligt.