#193174
Anonym

Socialdemokrater har aldrig ret, og da slet ikke i dette tilfælde.

Uanset om fundingmarkedet for hybridkapital var lukket eller åbent på tidspunktet for bankpakke 2, så er det et faktum, at bankerne ved bankpakke ville have stået i valget mellem 1) at trimme balancerne 2) at udvande aktionærerne.

Enhver ansvarlig bank ville her vælge at varetage aktionærernes interesser – hvilket i denne situation ville have indebåret at stramme eller nærmest standse kreditgivningen og skære udlånet ned!

Skal vi ikke også lige huske, at skatteyderne/staten faktisk ikke samlet har tabt penge på banksektoren? Man har fortsat en samlet gevinst på bankpakkerne på ca. 10 mia. kr.

Når det så er sagt, så er der faktisk er en nem og ligetil løsning på problemet med at Danske Bank på mange måder er for stor i Danmark.

Kunderne kan bare skifte!

Og meget tyder på, at der faktisk er ret store bevægelser igang i øjeblikket.

http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/37375/artikel.html

Det er ikke længere utænkeligt, at Nordea og Danske Bank om 3-4 år vil være lige store i Danmark og at Sydbank og Jyske Bank haler kraftigt ind på Danske Bank.

For mig at se vil det bidrage til at skabe dels bidrage til at skabe en mere sund balance i banksektoren og det vil reducere de systemiske risici.