Forside Fora Bankskifte Lejlighedssalg og bankskifte? Lejlighedssalg og bankskifte?

#193002
Anonym

Hej Sune

Ang. 2 forskellige banker er den største udfordring nok pt. at i begge er tekniske insolvente. Ud fra dine tal, er din kæreste “mindre” insolvent end dig, hvorfor Danske Banks risiko for at tage dig ind som kunde vil være større end Nordeas risiko for at tage din kæreste. (Hvis ikke det giver mening, så skriv, så skal jeg uddybe).
Ud fra den betragtning vil jeg i første omgang tror Nordea er den bedste mulighed for at samle tingene.
Jeg vil gætte på at andre banker end en af dem i benytter idag vil være op af bakke, da i samlet set er bagud med ca. kr. 370.000 (i forhold til dine oplysninger)
Uanset så kan man højst for nej, hvis man spørger!!!!

Personligt ville jeg angribe det på denne måde:

Din kæreste har idag nogle udgifter til hendes lejlighed. Det være sig både til lån, men også vand, varme, el, forsikring osv. Ved at sælge lejligheden, vil hun derfor få frigivet nogle faste udgifter hver måned. Hvor stor den del af disse ville kunne anvendes direkte til afvikling af tabet på boligen???…

Lad os bare for sjov sige kr. 5.000,- pr. måned. Et lån på kr. 100.000,- vil ud fra denne betragtning kunne være borte i løbet af 2 år. Er dette scenariet vil både DB og Nordea nok ikke se så negativ igen på et salg af den lille lejlighed.

Det vil være i jeres begge interesse at speede så meget op på gældsnedbringelse som muligt, da det vil stille jer stærkere i fremtiden til de ønsker/udfordringer i vil få i jeres økonomi. Normalt vil jeg ikke anbefale man sammenblander gæld, men en evt. løsning kunne her være, såfremt i er 100% sikre på at det skal være jer 2. Så kunne i spørge banken om man kunne smide de kr. 100.000,- oven i det allerede eksisterende boliglån. (Til samme rente). Banken har dermed en større risiko på jeres lån de første par år, mod derved at sikre en hurtigere afvikling når de første kr. 100.000,- er betalt af.

Man kan lave konstruktrionen på mange måder. Også med en særskilt lån på de kr. 100.000,- og aftale om at når den er væk, skal der i fremtiden bruges enten hele den hidtige afvikling eller evt. kr. 3.000,- ekstra på dit andelsboliglån, for at få jeres formueforhold i balancen.
Eller med det samme sige en mindre afvikling på kærestens forbrugslån, men så tage kr. 2.000,- ekstra på andelsboliglånet (Som f.eks. kunne være hendes husleje ved dig…..)

Fordelen vil ovenstående løsningsforslag er i viser banken:
– I ønsker at nedbringe maksimalt (Hele tidligere udgift til bolig for din kærestes del)
– I er proaktive og tage det “forholdsvis acceptable” tab, for at forbedre afvikling
– I vil eftefølgende også bruge en del af besparelse på at nedbringe din gæld
– I har selv aktivt tænkt i løsninger inden i sætter jer i bankmandens stol
– I har selv noget med til bordet ved Nordea (Ekstra kunde i form af kæreste)

Ud fra ovenstående er et måske ikke umuligt at finde en løsning i kan være tjent med. Det er min oplevelse, når jeg er på bankbesøg, det tages positivt at man selv har tænkt løsninger/udarbejdet budgetter inden de skal tage stilling.

Håber det gav mening, er lidt træt idag, men ellers sig til:)

Hold og lykke med at finde den bedste løsning for jer.

mvh
Bonkfish