#191874
Anonym

Kære banksælger det regnestykke er jo fejlbehæftet eller tilbageholder i bedste fald væsentlig information.

Sagen er jo at stiftelsesomkostningerne til priortetslånet ikke er fradragsberettigede. Derimod er den fulde renteudgift fradragsberettiget, hvilket alt andet lige betyder, at break even rentepunktet er højere end det du i dit eksempel lægger op til.

Sagen er også, at Danske Bank (som branchens prisleder) har erklæret “New Standards” og meget vel kan være på vej med radikale ændringer i vilkårene på netop utrukne kreditter som modkontoindeståendet er udtryk for.

Husk på at der jo i Basel III lægges op til ganske væsentlige stramninger på kapitaldækningskravet vedrørende utrukne kreditter. Hvilken garanti har låntager for, at Danske Bank (eller den bank låntager nu vælger at entrere med) ikke sender regningen videre til kunden 3. måneder efter at han har optaget lånet?

Og igen, jeg ved godt du som banksælger ikke kan lide at høre det, men ikke desto mindre er det et faktum, at bankerne faktisk arbejder systematisk med mersalg til de eksisterende kunder, som samtidig har en gældsbæreevne som møder bankens tærskelkrav. At hævde, at banksælgere ikke arbejder på mersalg er – undskyld mig – idiotisk!