#191338
Prasmus

Hvis det er ALLE dine obligationer som bliver udtrykket (opsagt) den 1/1-2013, så er det jo sidste gang du betaler gebyr for beholdningsændringer og hvad de ellers kan finde på at tage gebyr for, derefter kan du nedlægge depotet og undgå yderligere udgifter i den forbindelse. I dette tilfælde tror jeg ikke det kan betale sig at sælge dem før udtrækningen, jeg ved heller ikke om man kan.

Hvis det kun er en del af dine obligationer som bliver udtrukket, og du har store udgifter for dit depot, så kunne det måske betale sig at se sig omkring, for måske kunne det gøres billigere. Du skal dog være opmærksom på, at det formentlig koster et gebyr for at få overført obligationerne til et andet depot (mener f.eks. Nordea tager 200kr for hver fondskode, men jeg ved ikke hvad din bank tager for det). Alternativet er, som du er inde på, at sælge de resterende obligationer. Hvis din rente fra dem ikke kan dække udgifterne til dit depot, så vil det være bedre enten at skifte bank og depot, eller sælge obligationerne. Hvis du sælger dem, skal du være opmærksom på, at du ved indlån i en bank stort set ikke får nogen rente.

Nordeas andre gebyr omkring depot er så vidt jeg husker (kræver netbank):
12kr for hver beholdnings ændring (ved køb/salg/udtrækning) dog uafhængig af antal fondskoder.
40kr årligt for depotet (dette gebyr udgår vist, hvis man har nogle af deres investerings foreninger liggende i depotet).
Ved køb/salg af danske realkredit obligationer betales der 0,1% af prisen dog minimum 29kr.

Jeg tror de fleste store banker ligger med lignende priser.

Til HH: Mon ikke det blot er mellemrummet der er komme på den forkerte side af t’et, en lille fejl de fleste af os vel selv laver jævnligt.