Forside Fora Privatøkonomi På mandag kl 20 starter dokumentaren “Sikken en fest” på DR1 På mandag kl 20 starter dokumentaren “Sikken en fest” på DR1

#191256
Anonym

Jeg er enig med Brian.

Vi kan skælde nok så meget ud på banksektoren, og tæsk fortjener de, men ved enden af dagen og vejen var og er det politikernes ansvar at finanskrisen blev så dyb og langvarrig som den er blevet.

Problemet i Danmark skyldes ikke først og fremmest det der kommet til os ude fra. Problemet skyldes helt grundlæggende at de private boligejeres gældsætning var blevet for stor og at der nu skal arbejdes 10 år på en bedre lønkonkurrenceevne og en bedre sammenhæng mellem lønninger og gældsætning.

Lønnen i Danmark skal over de kommende 10 år 15% ned i forhold til udlandet, dvs. at der er kun plads til meget små lønstigninger som kun lige vil holde trit med inflationen. Derfor kan jeg ikke se hvordan boligpriserne skulle kunne stige de næste 10 år overhovedet. Hvis bankøkonomer som Steen Bocian siger det modsatte, så tro ham ikke. Alt hvad han sagde før, under og siger efter finanskrisen er løgn fra ende til anden!