#191200
Anonym

Hvis husets købspris er 2.000.000 kr., så er det maksimalt op til dette niveau huset kan belånes. Der kan tidligst ske revurdering 6 måneder efter køb. Derfor kan du maksimalt realkreditbelåne huset for 1.600.000 mio. kr. i.

Resten, inkl. det du skal bruge til istandsættelsen, skal du finansiere som et boliglån i banken, hvilket ifølge Danske Banks prisliste koster 7,00 – 12,10% i rente + nogle, synes jeg, ret heftige oprettelsesgebyrer. Når du skal have høj belåningsgrad så er du nærmere de 12% end de 7%.

Jeg er meget enig med de foregående debattører i at du og din familie gør klogt i at spare noget mere op før i køber.

Endvidere har synes jeg man alt for ofte hører opfattelsen af, at man da bare kan købe et hus, smide 200.000 kr. i det og vupti sælge det for 700.000 mere end man købte det til.

Vågn op boligkøber! Sådan fungerer verden ikke i dag!

Nye købere vil, lige som du selv gør nu, kræve at købe under vurderingen. Og nej, der er ikke udsigt til hurtige prisstigninger på denne side af 2020. Tværimod!

Hvis du istandsætter huset for 200.000 kr., jammen så er det nok sådan cirka det huset stiger. Ja mange gange kan forbedringer faktisk ikke at betale sig, fordi alle er på udkig efter håndværkertilbuddet. I dagens danmark vil man simpelthen ikke betale en stor merpris for et topistandsat parcelhus frem for et dødsbo. Alle vil lave arbejdet selv!

Så når du nu hælder 200.000 i huset til materialer, jammen så er det nok sådan ca. det du skal regne med værdien stiger. Du skal ikke regne med at få ret meget stigning på selve håndværkerlønnen. Det gælder uanset om du gør arbejdet selv eller får nogen til at gøre det for dig.