#190806
Anonym

Jeg forespurgte hos 4, heraf var bla. Danske Bank og Lån & Spar Bank (jeg husker ikke pt de 2 andre.)

Hvad er god økonomi ? Hvis det er masser af penge på kistebunden så er jeg ikke med der, men jeg har da svaret enhver sit og stort set til tiden.

Jeg har et Visa/dan kort, men min tillid til banken er ikke særlig stor, for trods div. bankpakker var de totalt afvisende overfor at bevillige et overtræk på 5000 kr. i 14 dage, og det skal lige siges at det var første gang jeg spurgte til den slags, og jeg har trods alt været kunde der i over 20 år.

Pga. af ovenstående ønsker jeg at have en “second source” med et internationalt hævekort til.
Dertil kommer at jeg er ejer af en dansk ejendom der bevirker at jeg er fuld skattepligtig i DK (pt. har jeg kun indkomst fra DK), denne ejendom kan jeg ikke sælge, og det til trods for at jeg skylder under 90000 kr på den og dette er langt under ejendomsvurderingen, men “udkantsdanmark”, og jeg kan heller ikke udleje den, er prøvet igemmen de sidste 5 år. Så denne ejendom er jeg nok nød til at lade gå på tvangsauktion for at spare de omkostninger der er ved at have denne og spare i inkomstskat. Alt i alt ikke noget jeg kan lide at måtte gøre, men ejendommer bliver ikke bedre af at stå tom og en 3-5 år mere og den er færdig som egnet til beboelse.
Og det mig inderligt imod at Låsby Svendsen eller tilsvarende skal have ejendommen.

Det er alt andet lige meget nemmere at få overført penge til min konto når denne er di danmark, de fleste indbetalinger kommer fra danmark, så det vil være et fordyrende led at skulle gå over en ikke dansk bankforbindelse.

Der er også den krølle at jeg ikke ønsker at de i udlandet kan se hvad jeg har på min konto og hvor jeg får det fra, jeg skal i forvejen oplyse mange andre ting og der kan opstå tilfælde hvor der ikke er sammenhæng imellem min officielle (og rent faktisk også reelle) indtægt og så de beløb man kan se på et konto udtog, og da de er flueknippere med alt hvad der hidrører tal og bogstaver der kan kontrolleres op imod hinanden er der ingen verdens grund til at de skal have denne mulighed.
De uoverenstemmelser der kan komme kan bla. hidrører fra vekselkurser og gebyrer.
Det giver rigeligt med udfordring at jeg skal dokumenterer vekselkurs og dobbeltbeskatningsaftale hver gang jeg skal bevise min ret til at bevarer min opholdstilladelse (en gang om året)