Forside Fora Privatøkonomi 100 % finansiering af bolig lån 100 % finansiering af bolig lån

#190666
Anonym

Udlændinge må godt købe fast bolig her i landet, blot ikke sommerhuse. Men som tidligere nævnt er bankerne noget skrappere. De vil have en god sikkerhed for at vedkommende nu også har tænkt sig at blive boende i Danmark de næste 30 år og her er det ikke nok, at man bor sammen med sin danske kæreste. I vores tilfælde fik vi selv at vide at hvis ikke min kæreste også har forældre og søskende her i landet ja så krævede det ægteskab / og eller børn her.

Trådstarter kan altså godt købe uden at være dansk statsborger, men bankerne vil formentligt kræve at den nærmeste familie også bor i Danmark. Derudover vil de se en god opsparing – og det var jo så det trådstarter oprindeligt spurgte til. Hvis han vil købe ejendom, hvor han vil sidde for 15.000 kr om måneden, ja så må han gennem et stykke tid vise, at han kan sidde for dette og lægge det resterende til side. Banken vil se en opsparing på ca. 5% plus omkring 50.000 – 100.000 til handels omkostninger og flytning. Er man selvstændig er kravet yderligere opsparing da der her helst ses, at man har 20% sparet op.

Dette er vores erfaringer. Selvfølgelig findes der enkelte banker der gør en undtagelse fra ovenstående, men absolut ikke noget man skal regne med.