#190330
Anonym

Jeg har ikke haft tid til at ganske regnskabet i større detaljer endnu, men modsat hvad du tror er jeg faktisk helt enig – og har stor ros til Danske Banks nye strategi, som rummer mange af de elementer, der skal til at rette skuden op.

1. Det lyder til at der nu er seriøse forhandlinger om at frasælge det Irske lokum. Væk med det!

2. Kapitaludvidelsen er helt nødvendig for at opnå den samme rating og dermed billige fundingadgang som Nordea. Danske Bank SKAL simpelthen kunne konkurrere på omkostningerne overfor Nordea, Swedbank, SEB etc. på fundingomkostninger. Danske Bank SKAL kunne tilbyde de samme renter som Nordea tilbyder deres kunder. Aktieemissionen gør ondt her og nu på de eksisterende aktionærer, fordi det udvander ejerandelene, men det tjener sig hjem på sigt. Og skulle aktionærerne ønske det, kan de jo bare købe op til kursen, som nu er 10% lavere end i går. [Men aktieudvidelsen viser jo også, at banken ikke fortalte sandheden, da man sagde at sidste emission var beregnet til at indfri statslånet. Det var aldrig planen]

3. At fyre 3.000 af de mest uduelige banksælgere er helt i tråd med mine anbefalinger. Det er et ekstremt klogt træk at fokusere mest på at få omkostningerne ned frem for at hæve renten yderligere. Danske Bank skal konkurrere på at være en billig selvbetjeningsbanken med en høj teknologisk standard. Banken skal ikke konkurrere på at have et filial med uduelige banksælgere på hvert et gadehjørne.

4. På indtægtsfronten er jeg bekymret for om Danske Bank har forstået, at man forlængst har nået grænsen for rentestigninger. Ren kan ikke hæves yderligere. Det må fremtiden vise.