#190054
Anonym

Der er du jo så lodret uenig med den Realkredit Danmark sælger jeg har talt med. Kunne det tænkes at være fordi jeres bidragsfastsættelse i Nordeakredit på dette punkt afviger fra Realkredit Danmark?

Jeg har specifik spurgt ind til hvad det kræver for at gå fra “den gamle prisfastsættelse gældende før 1. oktober” til “den nye prisfastsættelse gældende efter 1. oktober”. Svaret er, at det er tilstrækkeligt at der laves et profilskifte (eller hvad det nu heder) således at der afdrages på lånet. Herefter beregnes bidraget efter den nye model. Realkredit Danmark oplyste i øvrigt, at man meget ser og belønner kunder, der afdrager på lånet.

Og i den nye model står der som sagt: “At bidraget beregnes efter restgælden”. Der står jo netop ikke “at bidraget beregnes efter lånets hovedstol”. Derfor mener jeg ikke lånet hænger (bemærk stavemåden hænger ikke hinger) fast i den gamle bidragssats!

Men uanset hvad, så er og bliver den særprægede non-kommunikationen fra quicklåns-, gebyr og rentestigningskoncernen, Danske Bank, dybt suspekt. Selvfølgelig er der en mening med at de spiller med fordækte kort på den her!

Vi bliver dog næppe i Realkredit længe nok til at finde ud af hvad der rent faktisk sker når vi krydser 60%-grænsen.