#189696
Anonym

Der er ALT for meget monopol, når det kommer til betalingskortmarkedet i Danmark. Her kan Dankort også nævnes, da det jo er Nets’ produkt.

Men Teller er indløsnings afdelingen og her kan forretningerne heldigvis fravælge Nets og i stedet søge indløsning hos andre leverandørere. Det samme gør sig gældende for terminaler. De kan også købes andre steder.
Desværre er der for mange forretninger, som er ubevidste om det og som heller ikke tager stilling til, om kunderne rent faktisk skal betale gebyret. I stedet sender de bare regningen videre og optimere bundlinien.
Kan huske at pressechefen fra Magasin stillede sig op, dengang kreditkortgebyret blev lovliggjort at viderefakturere, og udtalte at Magasin ikke ville belaste/genere kunderne med dette betalingsgebyr. De havde jo i forvejen inkalkuleret dette i priserne på deres vare. Respekt for det.

Izettle sagen er også en mærkelig størrelse. Det er ikke sektoren i sin helhed, som stoppede det, men derimod Visa Int. Deres begrundelse må være god, da Visa jo fortsat tjener penge på Izettle transaktionerne. Ligeledes gør kortudstederne.
Visa har fx. tilladt Izettle i Sverige, at deres kort kan bruges her.
Mystisk.