#189620
Anonym

@Elisabeth Arendt

Mange tak for dit svar. Havde været at fortrække blot per mail ja. Min mail til jer med ovenstående spørgsmål blev sendt den 13/10 kl 12:14 til info@mybanker.dk.

Ang. mit tidligere indlæg. Så er det altså sådan at jeg via jeres beregner laver en søgning på et bolig lån som ligger over de 80% belåning. Helt præcist indtaster jeg Boliglån restgæld til at være 600.000, boligens værdi til at være 3 mill, værdi af realkredit lån til at være 2.4 mill, nuværende rentesats til at være 7.6% og tilbageværende løbetid til at være 120 måneder. Jeg søger KUN på et boliglån, for ikke at få blandet andre kontis ind i sammenligningen.

Eftersom jeg dermed efterspørger en sammenligning på mit nuværende boliglån som ligger fra 80-100%, så har jeg svært ved at se hvordan Sparnord’s friværdikonto, hvor der kræves 1 st. priotet kan være relevant ? I det hele taget så er boliglån hvor der kræves 1st priotet vel ligegyldige i sådan en søgning, hvor man har opgivet at man har et realkredit lån, eller har jeg misforstået noget her ? Som jeg forstår det, så kan banken jo aldrig få 1st priotet, når du har et realkredit lån ?

Ang. Pensam. Så at de har knæk rente vel ikke noget med sagen at gøre, når jeg kun efterspørger på den del som ligger over 80%. med ovenstående tal indtastet, så bør der jo regnes KUN med deres rentesats på 6.5%. Jeg har netop prøvet igen og nu siger den at renteudgifterne for 1st år er 30074 kr for Pensam, men med ovenstående bør det vel være 6.5% af alle 600.000 kr ?

Søby-Skader sparekasse fremgår nu med korrekte 7.75% i min søgning i dag, den den må næsten være rettet til. Tak for det.

Jeg kan iøvrigt tilføje at fælleskassen som beregnes med 5.9% i rente på et bolig lån, har oplyst mig at de ligger med et rentespænd på 5.9% til 9.00% på et sådant boliglån, afhænging af optjente årskroner. De 5.9% er ikke realistisk at komme ind fra gaden og komme i nærheden af og kræver langt mere end blot køb af andel for 2000 kr. Så noget misvisende at de opgives til at give 5.9% til alle med 100% pant, for det er altså ikke tilfældet iflg. dem selv.

Men ellers er det dejligt at høre at i tager det alvorligt at holde rentesatserne opdaterede, for ellers kan det jo være ret ligegyldigt at bruge sådan en værktøj.