#187916
Anonym

Prøv nu at høre her søde ven.

Danske Bank – og andre banker ligeså – kræver et rådighedsbeløb for et par uden børn på ca. 12.500 kr. pr måned og 15.250 for et par med et barn. Jeg tvivler på du beregner dit/jeres rådighedsbeløb på samme måde som bankerne gør, hvis du når frem til en førtidspensionist og en uddannelsessøgende har omkring 18.000 kr. i rådighedsbeløb efter alle faste udgifter er betalt! (Og skulle det være tilfældet, så er jeg i hvert fald forarget som skatteyder i dette land!!!).

Hvis du ikke opfylder bankens krav til rådighedsbeløb beregnet ud fra bankens regnemetoder, så kan du ikke få et boliglån. Du kan ikke få et billån. Og du kan endnu mindre få et forbrugslån uden sikkerhed. Selv gældsfrie folk i arbejde med gode indtægter kan ikke låne 300.000 blanco i dagens Danmark.
Hvis du ellers har nogenlunde orden i økonomien og ikke skylder andre steder, så kan du formentlig få en kassekredit på 10.000 – 20.000 kr., men det er så også det!

Forhold dig nu til fakta:

* Du kan ikke bare se bort fra gælden på 90.000 kr. i Danske Bank. Gælden fremgår af din årsopgørelse og indgår i den samlede kreditvurdering.
* Du er førtidspensionist og har udsigt ikke udsigt til reallønsfremgang. Med skattereformen reguleres overførselsindkomsterne frem mod 2020 ikke med lønudviklingen i samfundet, men derimod med prisudviklingen.
Regeringen arbejder med en førtidspensionsreform med de borgerlige, og et af elementerne vil formentlig blive en yderligere nedsættelse af ydelserne.
* Realiteten er derudover, at finanskrisen har fået bankerne til at stramme enormt op på kreditgivningen. Stramningen betyder at selv husstande med langt større rådighedsbeløb vanskeligt ved at få kredit. Så hvorfor i al verden bilder du dig selv ind, at bankerne skulle yde dig kredit i disse tider?
* Slutteligt, så vil du ikke oplyse formålet med lånet, hvilket i sig selv er mistænkeligt. Er der tale om rockergæld eller hvad?