#187822
Anonym

Rådgivning er objektiv og det er eksternt (eksempel en uafhængig byggesagsrådgiver, der ikke er tilknyttet eller lønnet af nogen af de firmaer han hjælper kunden til at vælge imellem).

Salg er en subjektiv anprisning af sælgers egne produkter indenfor det spænd lovgivningen tillader.

Når du sælger et produkt i din bank – og bild mig ikke ind at du ikke har et nogenlunde godt kendskab til hvad konkurrenterne sælger og til hvilke priser – så er du jo sælger i en rolle, der ikke er meget forskellig fra sælgeren i Elgigaten (sorry to say bankmand).

Sælgeren i Elgigaten “råder” også kunderne ved at beskrive produkternes forskellige egenskaber og han råder også kunderne til at tegne den (for Elgiganten) lukrative forsikring.

Alligevel ved vi alle godt at sælgeren er sælger. At han kun giver råd om egne produkter og ikke Bilkas eller andre, og at han – på en ofte venlig og ikke alt for anmasende måde – forsøger at overtale kunden til at købe højmargin produkter frem for lavmargin produkter og slutteligt forsøger “up selling” ved at smide forsikringen oveni.

Bankerne fungerer på præcist samme måde, og derfor er det kun rimeligt at kalde bankmedarbejderne det de er, nemlig banksælgere! At kalder banksælgere for rådgivere er direkte misvisende!