#187274
Anonym

Nu er det langt fra irrelevant, at Danske Bank laver væsentlige fejl i kreditgivningen og styringen af kunderelationer. Danske Bank har en størrelse, hvor alvorlige systemfejl i bankdriften er landsskadelige.

1. LEGO er blot et eksempel, jeg har over de senere år hørt om flere graverende eksempler, som jeg ikke vil sætte navn på her.

2. Den løsslupne kreditgivning i forbindelse med factoring og leasing er endnu et eksempel, hvor Danske Bank begik alvorlige fejl. Ikke bare i IT Factory der var meget andet, herunder også et par prominente svindelsager i Sverige (så vidt jeg husker).

3. Købet af Northern Bank og National Irish bank til overpriser på toppen af en højkonjunktur og midt i en boligbobbel var endnu et eksempel på en markant fejlvurdering fra Danske Banks side. En fejlvurdering som har kostet samlede tab på op mod 30 mia. kr.

4. Danske Bank havde i 2008/2009 gjort sig så sårbar. Banken var så tyndt kapitaliseret, at det var et spørgsmål om få måneder måske endda uger før banken var krakket. At staten først måtte stille ubegrænset garanti for bankernes udlån og dernæst måtte skyde 26 mia. kr. i hybrid kernekapital ind i Danske Bank det vidner om, hvor misforvaltet banken var. Banktosserne havde.

5. Som om bankpakkerne ikke var nok, så lad os også lige huske på den lex-danske bank lov, som tvang ATP til at opkøbe korte flexobligationer (som begunstigede flexlånerne på bekostning af folk med fastrenge) og som frem for alt gav bankerne ret til at reklassificere dele af værdipapirbeholdningen, så obligationerne ikke skulle indregnes til dagsværdi. Dermed sparede man Danske Bank for at skulle fremvise et katastroferegnskab, som ville have været langt værre, end de tal LEGO fremviste i 2004.

5. Og nu er Danske Bank på vej ud i næste kæmpefejl, nemlig at man på det forkerte tidspunkt satser på at overmalke de privatkunder, som man har det aller største tabskorrigerede afkast på.

Min personlige holdning er, at jeg har mistet al sympati for Landsskadelige Danske Bank. Danske Bank har misbrugt den tillid, kunderne og samfundet har vist dem.

Mr R. og det hylende banksælgerfølgekorps kan naturligvis være uenige i det, og jeg kan ikke forhindre dem i billige trick som at forsøge at diskvalificere min argumentation med et Ekspresbanklån med en restgæld på 3.000 med ÅOP 0,0%. Men ærlig talt, så synes jeg det siger væsentligt mere om dem end om mig. Sagen er jo at de igen og igen udstiller deres manglende indsigt og evne til at gå op imod min grundige argumentation.

For der er jo noget om snakken. Danske Bank er på vildspor!