#187016
Anonym

Det direkte svar på dit spørgsmål: Du går ind på finanstilsynets hjemmeside, downloader deres bankstatistik og gennemgår nøgletallene, herunder udlån over indlån, kernekapitalprocent, solvensprodukt, tabsprocent mv. Alternativt kan du læse Niro Invests analyse som bygger på nøgletallene og rangordner Danmarks knap 100 detailbanker.

Mere reelt, så kan du, som privatkunde med et indlån under 750.000 kr., være fuldstændig ligeglad med om banken krakker. Hvis det sker, kommer den over i Finasniel Stabilitet og vil derefter blive frasolgt til en anden bank med samtlige privatkunder. Køberbanken vil med stor sandsynlighed blive Handelsbanken, Jyske Bank eller Sydbank, som alle vil være et godt match.

Skiftet vil ske over en weekend og bortset fra der måske kan være 12-24 timer søndag, hvor du ikke vil kunne bruge Dankortet, så kan du være sikker på at det hele er oppe at køre mandag morgen kl. 06.00.

Så glem alt om hvad der er sikre og usikre banker, hvis du skal vælge et pengeinstitut til daglige bankforretninger, herunder anbringelse af indlån. Det eneste der tæller er hvilken bank der giver de bedste priser.