#186718
Anonym

Jeg synes det lyder som en dårlig undskyldning : “disharmonien
mellem udløb af boliglån og udløb af afdragsfrihed på Totalkredit-lånet”, du kan (eller burde kunne) omlægge kreditforeningslånet, når den afdragsfrie periode ophører og få 10års afdragsfrihed mere.
Mit rådigheds beløb er 1600 kr. pr mdr. Min kone er ved at køre firma op, det giver ikke særlig meget pr mdr, men hun klare at betale de huslige ting (ala mad) og tøj til hende og vores datter.
Jeg bliver virkelig harm over bankernes fokus på rådighedsbeløb. Så længe I kan få den daglige økonomi til at hænge sammen, så må det da være jeres egen sag hvordan I vælger at bruge pengene.
Vi kigger ind i at skal finde et nyt forretningslokale til kones firma. Give 5000 i leje eller købe en ejendom? Jeg går efter det sidste, hvis Nordea ikke vil være med, så finder jeg en ny bank. At eje er den bedste løsning på lang sigt. Nordea er meget konservativ = forlanger højt rådighedsbeløb.

Du skriver intet om I kan styre forbruget på dankortet. Hvis ikke, så vil jeg også udleverer et kort der ikke kan overtrækkes.
Kan du der i mod styre forbruget, vil jeg finde en ny bank. Det kan være noget af din “klat gæld” kan samles i et bank lån med væsentlig lavere omkostninger. Du skal kikke på ÅOP (årlig omkostnings procent), når du låner, selve renten er irrelevant – den er en del af ÅOP.

Sydbank har et medansvar, de har vel været medvirkende til at du har fået den gæld du har. Den gang det gik godt kunne man låne til hvad som helst. Nu er Bankern blevet bange for at tabe penge og går med livrem og seler. Og forlanger et urimeligt højt rådighedsbeløb. “Vi behøver altså ikke leve af røde bøffer og dyr rødvin hverdag”.

Det tager sig sikker godt betalt for dine lån, Sydban har ikke ry for at give de bedste vildkår.
Hvis jeg var dig ville jeg tage en udskrift af dine konti via netbank og så bede andre banker om tilbud. Du kan ikke få mindre end du har ved at spørge.
Ring og få en email adresse og aftal du sender materialet, følg op efter 3-4 dage. Tage evt et møde… Når du har et tilbud kan du sammenligne rentesatser.

Er det et F1 lån du har? Ellers vil jeg anbefale at skifte til F1, der er udsigt til lave renter meget langt frem i tid – mit gæt er mindst 10år. For dig gælder det om den månedlige ydelse og ikke så meget restgælden (der vil stige lidt ved omlægning).