Forside Fora Privatøkonomi Til fagfolk: hvad gør banken inden evt. udlån? Til fagfolk: hvad gør banken inden evt. udlån?

#186136
HJL

Gp jeg har erfaret at man ikke behøves, at være ansat for at du uddeler fine titler. 🙁

Som du nok ved så har bankens mand tavshedspligt.

Antal af overtræksdage, ja måles som et gennemsnit over de sidste, vidst nok 3-4 måneder og holdes oppe imod lignende kundesegmenter.

Nok mere relevant er antallet af rykkere indenfor det seneste år og betalingsservice poster til andre kreditorer.

Måske kigges der på et kreditforløb så som, antallet af bevilgede overtræk, ydelseshændstand osv.

Dit reelle forbrug kan være svært at få et overblik over men går der 1 eller 10 transaltioner igennem på en dag.

I fht. Rådighedsbeløb regnes det jo ud fra hvad har du haft tilbage at leve for i dag og hvad har du formået at spare op.

Hvis du i dag lever for mere end bankens krav så skal du også kunne det efter låneoptagelsen.

Så er du inde på noget af det som betegnes “application score” og dækker over; alder, bopæl, ægteskabelig status, fastlønnet osv. Det bruges mest til ansøgninger via nettet, hos quiklån firmaer og selvfølgelig for bankernes nye kunder, til at få en hurtig indikation af hvor på risikoskalaen den aktuelle kunde skal placeres.

Så altså som ofte sagt før så måles der på evnen og viljen. At udefrakommende faktorer og placering i livsløbsfasen også er aktuelt betyder desværre ikke at det er noget det bliver taget med i betragtning i en grad jeg syntes det burde.

Der skal selvfølgelig bruges 2 min på at spotte en spillefugel.

Vedr. Quiklån så kan de være med til i første omgang at snyde systemet da der kommer ekstra mange indbetalinger som i første omgang øger kreditværdigheden. I anden omgang når kundens ting gennemgås og det konstateres at der både i januar, marts og juli er gået 5,10 og 15 tusinde kr. Ind ja så markeres kunden med en advarsel og kreditværdigheden daler til tæt på nul.

Alt efter hvad der ansøges om, vendes aspekter som ny bil, hvornår. Dækninger på pensionsområdet. Generelt muligheder for banken, at opnå bedst mulige risikoafdækning som oftest indbefatter at tage pant i det aktiv der finansieres. Forbrugsgæld kunne udløse en livsforsikring osv.

Test der er forskel på quiklån. Dem som Gp og undertegnede har, vil jeg mene hører til kategorien uvæsentlige. Quiklån til anskaffelse af store forbrugsgoder der afbetales over en relativ kort periode typisk 1til 5 år. De påvirker i hvert fald, ikke bankernes systemer automatisk, da der ingen penge går ind på din konto. Derfor vil den eneste risiko være, at din rådgiver går ind og markerer negative anmærkninger. Hvis en rådgiver gør det pga. En trækning via betalingsservice på et lån med 0 % i åop på en kunde der har et modsvarede beløb x 3 ( undertegnede) eller som gp x (? Hvad med forældrelån er det så) x 50 stående kontant på modpostkontoen, ja så tror jeg chefen bliver ked af det.

Ps. Jeg sparer ca. 100 kr. Om måneden på mit lån efter skat og der bliver afdraget 40% af restgælden allerede det første år. De 100 kr. Indbetaler banken direkte på min modpostkonto til vores boliglån hvert kvartal. Jeg kan til enhver tid indfri restgælden gebyrfrit. Så test vi er jo enige man skal spare op og det har vi jo gjort, vi udnytter bare vores økonomi optimalt med et gratis quiklån uden betydning.

Ikke flere salgstaler herfra det er mandag i morgen 😉