#185956
Anonym

Når vi siger at Danske Bank lige har givet renteskruen et ekstra drej i forhold til de øvrige banker, så er der faktisk noget om det.

Da Danske Bank tog det helt store hop på 1% var der kun ganske få banker der fulgte med hele vejen. Jeg tror tror kun det var Sparbank der fulgte med, mens alle de andre hævede renten renten med 0,5%.

Ligeledes har vi set flere af de store hæve renten 0,25% hvor Danske Bank hævede renten 0,5%, så de har helt afgjort givet renteskruen et ekstra vrid.

Derudover så er det vigtigt at forstå (og pointen kan være lidt vanskelig) at der hos førende banker som Nordea, Jyske Bank og Sydbank ikke er sket konvergens mod standardvilkår, dvs. de facto annulering af kundernes aftalte fordelagtige indplacering i forhold til standardberegningen.

Nordea, Sydbank og Jyske Bank har ved alle rentestigninger fastholdt kundernes indplaceringer i rentebåndet, mens Danske Bank har hævet renterne individuelt. Nogen har fået små rentestigninger, andre store ud fra det standardberegningen siger. Derved forekommer der konvergens mod standardberegningen og den individuelle aftale om indplacering ophører efter kort tid.

Dette er en uhæderlig kreditpraksis praksis i Danske Bank.