#185954
pppede

Kan man som pengeinstitut opstille så skrappe regler og krav til sin kreditvurdering, at en total lammelse af økonomien, som vi ser den i Grækenland og Spanien, ikke ville betyde enorme tab på udlån? Mååske (nej!)- men alle kunder ville få afslag i det pågældende pengeinstitut og butikken lukker ned. Kunderne snupper så bare lånet i nabobanken, så der er vi lige vidt.

Når det så er sagt, så kan jeg kun forstå, at Danske Bank-kunderne er utilfredse over rentestigningerne. Selvom resten af sektoren følger efter, så tager Danske Bank jo overskriften hver gang. Husker jeg helt forkert eller har Nordea, Nykredit og Jyske Bank ikke fulgt trop hver eneste gang? Så nuanceret er mediebilledet jo bare ikke.

Jeg er dog helt enig i, at reguleringen af sektoren har været for slap. Det er en balancegang mellem vækst og fornuft – og der har man nok tilsidesat fornuften i for stort et omfang. Kun gennem regulering kan der fremadrettet sikres lige konkurrence og sund udlånsvækst – og/eller tilstrækkelig kapital på bundlinjen til mere risikabele udlån.