#185896
Anonym

Det er min personlige holdning at ovenstående ændring af prisen på en garanti er ok. Forudsætningerne ændres af kunden, der midt i en bolighandel vælger at skifte bank. Jeg er overbevist om at de færreste banker ønsker at stille en boliggaranti, uden aftale om efterfølgende finansiering.

Jeg har personligt ingen erfaring med Danske Bank, men lad os antage de tjener kr. 5.000,- på en bolig handlen. Altså kr. 1.500,- for garantien, og de resterende kr. 3.500,- på oprettelse af kreditforeningslån samt boliglån (Kender ikke den konkrete finansiering i dette eksempel). Når garantien stilles er der fra bankens side udarbejdet relevant matriale og givet rådgivning ud fra dette. Jeg vil tro de er generel kutyme i de fleste banker at jo flere forretning, jo mere lempelige priser kan tilbydes.

Når de skiftes midtvejs, så er det ud fra mit synspunkt ok, at prisen også er en anden.

Bankens oplysningspligt om ovenstående opfylder de vel ved at have det skrevet i deres prisbog. Hvorvidt dette er et væsentlig omdrejningspunkt, der skal fylde en stor del af rådgivning i forbindelse med boligkøb, er jeg ambivalent omkring. Generelt så er reglerne så mange, og så tunge (efterhånden), at jeg tror enhver boligkøber så skulle på en uges kursus, alene for at have alle de grundlæggende informationer. Jeg syntes som udgangspunkt ikke det er optimalt, men om vi som borgere så skal klandre den enkelte mægler, bank, eller samfundet for at det er sådan, ved jeg ikke. Generelt bør enhver boligkøber allierede sig med en advokat, der kan varetage en købers interesser.