#185874
HJL

Molan overordnet har du jo ret.

Problemet er, at vi danskere havde vænnet os til at blive behandlet meget godt i bankerne vel primært pga. Stigende friværdier.

Tidligere var det meget nemt at gøre alle parter glade fordi mulighedderne var der fra begge sider. Risikovillig kapital og sunde privarøkonomier. Stemningen har vent, priserne er faldet og derfor er der en sur stemning i markedet.

Hele debatten er skabt af at nu er nok, nok. Alle forstår rentestigninger og køber argumenterne for, men rentestigninger har en grænse og den har danske bank valgt at overse og det interssante bliver at følge hvilke konsekvenser det får. At du molan har valgt din løsning er jo fint men det er som bekendt ikke alle der har samme mulighedder.

Det går ud over alle og derfor må vi som forbruger forsøge at hjælpe og vejlede hinanden bedst muligt og hvad man skulle have gjort dengang man optog lånet er jo underordnet for de som nu pga. Faldende priser eller arbejdsløshed osv. Nu sidder med dårlige kort på hånden og straffes af stigende renter. Derudover er der den kundegruppe som Generalen tilhører som føler sig ramt af indlåsningseffekten pga. Høje etableringsgebyrer.

Så spørgsmålet er “hjælp vores bank flår os” og hvad kan man så gøre nu?

Hvis man nu er meget egoistisk så bør man ikke svare for banken skal som bekendt tjene penge og kommer de ikke fra trådstarter og alle andre der kender svaret ja så kommer de jo fra mig…. Nå men I øvrigt har jeg jo heller ikke svaret for, så sad jeg ikke her og trollede som alle jer andre, så havde jeg da mit eget firma for uvildig bankrådgivning og tjente kassen på alle de hoveder der ikke vidste bedre.

Jeg tror mest på, at indhente et tilbud og pres din nuværende bank eller skift hvis det bedre kan betale sig. Hvis ikke det kan betale sig eller hvis der ikke er andre banker der vil have dig som kunde så spørg i banken hvad der skal til før du får bedre vilkår og hvis umuligt, så forsøg i første omgang at brokke dig til chefen og hvis du fortsat mener at vilkårene er urimelige så gå rettens vej. Gp’s indlåsningseffekt kan man ikke komme ud af, her må der ny lovgivning på banen.

Gp og Molan i er begge flyttet fra danske bank og beholder jeres aktier, kan man komme til at tolke det således ” vi tror på at det banken gør giver større overskud men vi gider ikke selv betale til det.” jeg ved godt at man ikke skal blande investering med moral, jeg ville dog ikke selv støtte et firma jeg følte løb fra sine aftaler (Gp).