#185864
Anonym

Magkri

Mange ganske almindelige lønmodtagere har levet over evne og reddet med på bølgen af grådighed. Det kræver ikke en kæmpe indtægt som direktøren i Danske Bank, at levet over evne, kan gøres af “manden på gulvet”, som er på bistandshjælp eller SU (som stadig er det laveste forsørgelsesgrundlag i Danmark).

Det er ikke rimeligt at skære alle over en kam og sige, og ikke finanseksperter som de fleste af os jo ikke er, kunne ikke have forudset at eks. DB pludselig – på trods af nationalbankens rente – hæver renterne, gentagende gange så det rentespænd vi har nu opstod (og det kan jo vokse endnu mere).

MEN det er ikke bondefangeri, da jeg stod og skulle oprette mit andelsboliglån i Danske Bank i sin tid, spurte jeg ind til hvordan den variable rente ville stige, om den fulgte folie rente eller ej. Det fik jeg KLART at vide ikke var tilfældet, men at var noget banken bestemte. Det fik mig til at sige at der syens jeg ikke om, det lyder for usikkert, men så sagde min bankrådgiver det som fik mig til at gå med på det i. “Hvis vi hæver renten, så risikerer vi jo at du skifter bank og det ønsker vi jo ikke”.
De hævede renten og jeg skiftede, no problem, sådan er det jo. Hvis man ikke ønskede den risiko (låne omlægninger er jo ikke gratis), så skulle man have valgt fast forrentede lån, og de har været der hele tiden, til dem som ikke var grådige og som ønskede sikkerhed.

Folk har selv et medansvar, og jeg syens det er sygeligt så meget folk ønsker at fraskrive sig deres eget ansvar, for deres eget liv og egne handlinger.

Folk har nemlig et ansvar, når de skriver under på et lån, men det ansvar følger også at sætte sig ind i de forhold og ricici der er. Når jeg kan gøre det, så kan alle andre også og dem som ikke evner det, bør holder sig fra lån til bolig og bil, bo en lejelejlighed og have et buskort eller en cykel.

Men har ansvart for lånevilkårerne, også selvom man ikke efterfølgende kan ændrer dem eller sige fra, det VALGTE man ved at indgå i et variablerente lån frem for fast forrentede lån.