#185852
Anonym

Hej Jacob,

Tak, det er jeg glad for 🙂

Stod selv og skulle købe en ejerlejlighed, da jeg var ret ung. Jeg var så heldig at få god hjælp af en advokat, som kikkede tingene igennem og lærte mig meget.

Var selv kasserer for selvsamme ejerforening i 8 år. Og udgiften til eks.vis et nyt tag kan som allerede skrevet gøre en stor forskel for fællesudgifterne. Specielt hvis man ikke i ejerforeningen har nogen form for opsparing (er også værd at kikke på – Er ejerne økonomisk ansvarlige, har de nogle penge stående til ekstraordinære udgifter, sparer de op før de køber store ting?).

Det er oggså godt givet ud at engarere sig i ejerforeningen, når du har købt lejligheden, og supergodt at være med i bestyrelse (kasserer, suppleant, formand). Det er normalt ikke noget, der kræver så meget tid. Jeg brugte lidt mere tid, da jeg var kasserer, men ellers holdes der normalt et møde om året, hvor man godkender regnskab og det kommende budget.

Det kan også have en betydning, hvor stor ejerforeninen er.. (mange eller få lejligheder). Hvis man er en lille ejerforening, så klarer man oftest det administrative selv.. større ejerforeninger har ofte ansat en administrator.

Husk at tage en ven (vis mening du værdsætter) med ud og bese lejlighederne. Det kan være rigtig godt at have en at diskutere lejlighederne med, INDEN du køber den rette bolig. For nogle gange kan man godt blive forblændet af en god sælger eller stemningen. Det er set før 😉
Hvis du står med to lejligheder som du gerne vil have, så lav en liste med plus og minus for dem begge.

Tjek m2 prisen i området for netop den størrelse lejlighed du gerne vil have.
Ting som kan gøre boligen mere akttraktiv
– jo højere oppe jo bedre
– altan
– tæt ved S-tog, metro
– ikke for meget larm

På boliga.dk kan man se, hvad andre boliger koster på samme vej, solgte boliger på samme vej, prisudvikling osv..

Husk at forsøg at få et afslag – i disse ‘sultne’ tider er ‘de til at tale med’. Fik selv afslag på bolig som i forvejen var sat meget ned. Så lad dig ikke afskrække af, at prisen allerede er sat ned 🙂