#185850
Anonym

Der er 3 alvorlige problemstillinger i det her.

1. Hun kan forsøge at gøre lejemålet tidsbegrænset, men i denne situation – hvor der ikke er tale om en udstationering eller lignende – så kan der faktisk ikke laves en gyldig tidsbegrænsning. Dvs. at hvis lejeren kender lejeloven, så kan han gå direkte i huslejenævnet og derefter i boligretten og få omstødt tidsberensningen. Så hænger i på lejeren for evigt.

2. Hvis der er tale om en ældre lejlighed, bygget før 1992, så er det boligreguleringslovens bestemmelser om omkostningsbestemt husleje der gælder. Det betyder, at lejeren kan gå til huslejenævnet og få sat lejen ned i et niveau, hvor I temmelig sikkert skal leje ud med tab. Man ser mange gange at huslejenvænene fastlægger den lovlige leje helt ned i niveauet 500 kr. pr. m2 pr år., hvilket svarer til eksempelvis 2.500 kr. / måned for en 60 m2 lejlighed.

3. Når lejligheden skal sælges vil salgsindtægten være skattepligtig. Metoden med proforma eller reelt at flytte tilbage i lejligheden i en kort periode før salget er noget skat har sat ekstra fokus på. Det accepteres ikke.

(Jeg er godt inde i reglerne på området, fordi jeg selv fik omstødt både en uberettiget opsigelse og fik halveret huslejen med tilbagevirkende kraft i en ejerlejlighed som jeg lejede i studietiden. Den udlejer der troede hun skulle hun – i strid med lovgivningen – skulle til at agere bolighaj fik sig en grim overraskelse. Hun kom i stedet til at sidde med et månedligt tab på udlejningen og hænge på lejeren i 5 år før hun omsider kunne afhænde lejligheden).