Forside Fora Privatøkonomi HJÆLP TIL INDBERETNING TIL SKAT HJÆLP TIL INDBERETNING TIL SKAT

#185392
Anonym

Du kan sagtens ‘starte virksomhed’ både hvis du er dybt gældsat, i RKI, umyndiggjort og dum. Det kan godt være at det er .. ja, netop dumt. Og du kan sagtens starte virksomhed uden materielle aktiver. Nu er der i dette tilfælde tale om momsregistrering, så umyndiggjort er HalliHallo’s bekendte (eller fiktive bekendte) næppe.

Uanset om der er et ‘scenarie’ affødt af ren nysgerrighed eller ej, så er her et par svar:

Kvartals- og månedsmoms skal indberettes senest den 17.8.2012

1. Tal for indgående og udgående moms indberettes i hele kroner og øredifferencen i regnskabet kan man jo vælge at gøre et eller andet ved. Så små sko går Momsemor trods alt ikke i.

2. Virksomheden betaler ikke B-skat og b-skatten indgår ikke i virksomhedsregnskabet, men tages ud af det hævede overskud sammen med alt anden udbetaling til privat.

3. Hvis/når en persons skattegrundlag ændrer sig væsentligt (og altså ikke allerede når personen drømmer om indtægterne) skal han rette sin forskudsregistrering (d.v.s. betale b-skat). Jeg ved ikke om der overhovedet er nogen straffe-bestemmelser. Engang tjente jeg lidt på at udskyde skatten et halvt års tid ved at forskudsregistrere ‘næsten ingenting’, betale 40.000 (var det vist) inden 1.7. i efterfølgende år og resten engang i marts efterfølgende år. Det gik fint, men selvf. skulle jeg holde tungen lige i munden. Nu er de frister så ændret til 30.12. samme år og renten du kan tjene er næsten nul, så det gider jeg ikke.
Din ven – med det vi ved om ham – anbefales at få rettet forskudsregistreringen op, hellere for tidligt end for sent. Det er nemt via forskudsregistreringen at ‘låne penge’ af Skat. Men det er næsten lige så dyrt som et kvik-lån. Og hvis du mangler rygrad, så er det ikke nogen god idé at låne penge.