#185066
Anonym

Enig.

Prioritetslån i dag er om man så må sige en fiktiv label på bankernes prisskilte
(men rente intervallet ser da godt ud på papiret)

Citat:
————–
Der var en anonym debattør på boliga.dk (tror jeg det var) med insiderviden i branchen. Han sagde at mere 70% af boligerne i dag er belånt op over 80% af vurderingen. Jeg tror faktisk det er rigtigt, og det vil sige, at boligprioritetslånene efterhånden er blevet for de få og at den brede markedsføring af disse produkter i bund og grund er falsk varebetegnelse.
————–

De sidste 30% som har forudsætningen til at komme i betragtning er som du selv nævner mormor og morfar der forlængst har betalt ud.

hvis du så ser på demografien i massen (altså placeringen af mormor og morfars ejendom) vil de typisk ligge i udkants danmark , dermed have så lave vurderinger (typisk mangle opgradering – “istandsættelse omkostninger” inden familien danmark vil købe/flytte ind) – i det hele taget svære at sælge (selvom de endda bliver omklasseficeret til fritidshuse uden bopælspligt)

Hvis mormor og morfar skulle forsøge sige med et prioritetslån – så ville stiftelsesomkostningerne og tinglysning ryge op i en størrelse der ikke står i forhold til belåningsgraden (og dem som fik lånet ville så klumpe sig sammen i toppen af rente spændet)

Resten som har forudsætningen optager da ikke med sine fulde fem prioritslån til de priser
når RK har helt andre konkurrence dygtige produkter(snæver dog ind efter galop i biddragssatserne) produkter