#184520
Anonym

Alle julelegene med at “bundle produkterne”, så tingene bliver mest muligt ugennemsigtigt og mindst muligt konkurrenceudsat er i hvert fald ikke godt.

Banksektoren har haft alt for mange ansatte i mange år og faktisk er der også for mange små ineffektive banker i Danmark. De mange ansatte og produktsammenfiltringen er stærkt fordyrende for produkterne, og den måde banksektoren bør komme ud af krisen på er gennem rationaliseringer (fyringer og simplere produkter). Løsningen er ikke at hæve priserne og klippe de skallede. Som du helt rigtigt siger er der langsigtede bivirkninger af den kur.

Bivirkningerne er:

1. At der sker en destillation, hvor de gode kunder søger væk – enten til andre banker eller ved slet og ret at betale lånene ud og ikke låne igen.

2. At de dårlige/tabsgivende kunder bliver endnu dårligere, så der i sidste ende skal gældssaneringer til.

3. At udenlandske konkurrenter kommer til og tager en stor del af markedet. Vi har allerede set at de svenske banker: Handelsbanken, Swedbank og Nordea faktisk er lykkedes med at vinde markedsandele siden finanskrisen brød ud. Tilsvarende kan vi på sigt komme til at se et indtog af tyske og engelske banker, der ønsker at tage konkurrencen op.

Så jeg er helt enig med dig i, at der burde være mere ærligt trav i sektoren, og at Ejvind Kolling, Anders Dam og hvad de nu hedder alle sammen vil komme til at indse, at de har dummet sig på et tidspunkt.