#184196
Anonym

Nu skal jeg ikke betale tinglysningsgebyrer og stiftelsesprovision af mælken i supermarkedet. Deri ligger der altså en så væsentlig forskel, at det bedre kan betale sig for mig at vente 1 år mere til jeg har betalt boliglånet helt ud før jeg skifter fra ågerrentebanken, Danske Bank, til et bedre pengeinstitut.

Som Vbturbo har det heller ikke forbigået min opmærksomhed at Arbejdernes Landsbank både agerer mere fair og har har bedre end Danske Bank.

Klakørernes vedblivende (mod bedrevidende) fremsatte cirkelslutninger om at jeg da bare kunne lade være mig at sætte mig så hårdt. Som jeg ganske tydeligt har redegjort for, har jeg netop ikke sat mig hårdt. Der er masser af luft i økonomien, gearingen i forhold til indkomsten er lav og jeg/vi er fortsatte solvente boligejere. Derfor vil et bankskifte være fuldkommen uproblematisk. Det eneste der står i vejen er omkostningerne.

Til pppede, så kan jeg oplyse, at stort set samtlige boligkøbere der køber en bolig i almindelig prisklasse vil uden de store anstrengelser kunne kvalificere sig til fordel plus status. Så det argument i forhold til manglende sammenlignelighed, er ikke gyldigt.

Til Vbturbo – i og med det er Danske Bank der ifølge Børsens informationer har ligget højest på Ciborrenten over 75% af dagene, så vil jeg nu nok mene, at det er Danske Bank der bør være mest nervøs i en kommende retssag om Ciborfusk!

Til Gert – så ud fra din henvisning til lånebetingelserne, så ville du i princippet mene det var okay, hvis Danske Bank dagen efter lånet var tinglyst hævdede aftalerenten fra 5% til 10% (altså for at sætte det lidt på spidsen) uden at fundingomkostningerne eller centralbankrenterne er steget. For det er jo det der sker – bare over en lidt længere tidshorisont.
For hvis bankerne frit kan ændre rentesatserne uafhængigt af nogen fast målestok som nationalbankens referencerentesatser, så kan de jo med henvisning til en forestående solformørkelse eller what ever hæve renten til lige det de vil. Juridisk er der intet i vejen for det, men er det en ordentlig måde at behandle kunderne på? Det mener jeg ikke! Jeg mener efterhånden lovgiverne må skride ind og lovgive om, at renterne på boliglån og billån skal følge faste referencer og kun kan sættes i vejret, hvis banken vitterligt kan dokumentere, at fundingomkostningerne er steget. Og det kan Danske Bank altså ikke!
Det vil tvinge bankerne til at sætte en realitisk pris fra dag et, og ikke tiltrække kunderne med kunstigt lave priser, for så at løbe fra det hele efter et stykke tid!