#184182
pppede

General Prier – din rentemarginalberegning forudsætter vist, at DB udelukkende finansierer sig i Nationalbanken. Det er jo ikke tilfældet. Så så verden jo helt anderledes ud.

Desuden er indskudsbevisrenten negativ, så regnestykket er (heldigvis) ikke helt så simpelt.


At man derudover brokker sig over rentestigninger kan jeg da kun forstå. Dog er det da de færreste, der står og skaber sig nede i supermarkedet når mælken stiger i pris. De vælger en anden forretning at handle i. Desuden er det ikke alle DB’s kunder der bliver påvirket af rentestigningen mener jeg at have læst.

Har man bundet sin økonomi alt for hårdt op, ja, så må man jo betale regningen for at have sat sin handlefrihed over styr. Forbrugeren har kun magten, når han ikke har låst sig fast i en ugunstig situation.

Derudover prisfastsætter banken vel næppe sin rente (pris) ud fra rådighedsbeløbet, men nok nærmere ud fra følgende (og det håber forventer jeg alle banker gør):
Lønsomhed, forretningsomfang, potentiale og risiko.

Nordea tilbyder 6,45% i prioritet – men kun til fordel+-kunder. Hvor mange % af Nordeas kunder falder under den kategori?. I DB er laveste spænd 6,75% (dags dato). Det er dog nok også de færreste DB kunder der bliver tilbudt den rente, men forskellen er da marginal.

Nu er jeg selv kunde i DB med begrænset udlån, og er da også træt af rentestigningerne, men til gengæld er jeg glad og tilfreds for min rådgiver – når jeg da ser ham – og desuden glad og tilfreds for netbanken og tilgængeligheden (og prisen på mit erhvervsengagement.)