#184082
Anonym

Okay test, så lad os bare tage udgangspunkt i de seneste 3 SDO obligationsudstedelser, som Danske Bank har lavet i juni – netop for at finansiere boligprioritetslånene.

1. Lån på 5,6 mia. kr. 3 mdr. Euribor –> rente på 1,27%

2. Lån på 5,6 mia. kr. 3 mdr. Euribor –> rente på 1,22%

3. Lån på 5,2 mia. kr. 3. mdr. Euribor –> rente på 1,17%

Når man tager højde for de tab, der trods alt også vil være indenfor 0-80% belåning, samt omkostningerne, så kan jeg simpelthen ikke se hvordan Danske Bank kan tjene penge på at tage dig ind som kunde, altså med mindre du så køber en masse dyre forsikrings- og pensionsprodukter.

I parentes bemærket så var fundingomkostningerne på SDO udstedelserne oppe over 4% i gennemsnit i 2010 og 2011. Det kan sagtens ske igen.

Så igen jeg kan ikke se andet end at prioritetslånene er et problem for Danske Bank og at den eneste grund til at banken opretholder disse, er at man er bange for Handelsbanken og Nordea æder sig for meget ind på den kundegruppe der med lethed kan skifte bank.

Det betyder så til gengæld, at man groft udnytter boliglånskunderne i 80-100% samt de insolvente kunder og indkræver tårnhøje rentemarginaler, som ingen sammenhæng har til de forventede tab på samme gruppe.