#184014
Anonym

Nu er finansieringen jo en ting, men har nogen af jer udelejeivrige overhovedet overvejet muligheden for at tabene bliver endnu større.

Et scenarium der hedder yderligere prisfald på 10-20% efterfulgt af af 5 års stagnation er ikke et kompelt urealistisk scenarium.

Derudover så skal I huske på, at der i den tid jeres lejlighed bebos af lejere sker en nedslidning af lejligheden: hårde hvidevarer, køkken og bad forfalder eller bliver utidssvarende. Alt dette er noget til den tid I skal sælge vil trække nedad i salgsprisen.

Men derudover så kan I med en husstandsindkomst på 750.000 slet ikke komme i betragtning til at sidde med både hus og lejlighed.

Det er helt rigtigt, at bankerne som ovenfor anført anvender et af to principper:

a) En udlejningsbolig kan maksimalt realkreditbelånes med 60%

b) Lejeindtægten kan ikke medregnes i kreditvurderingen, så I skal forrente og afdrage belåningen af begge boliger og samtidig opfylde bankens krav til rådighedsbeløb der for et par uden børn i de fleste banker udgør ca. 12.000 kr.

Så alt i alt.

Udlejning er ikke en mulighed med mindre i vælger at udleje jeres nuværende bolig og selv bliver lejere i en anden bolig.