#184012
Anonym

… og det skal du da selvfølgelig blive ved med at glæde dig over.

Men sagen er, at dit prioritetslån (som formentlig er udstedt før 2010) med sikkerhed i de inderste 80% er en ganske anden sag end et boliglån eller et boliglån plus med sikkerhed i 80+.

På førstnævnte lån har Danske Bank (stupide, som de var) garanteret en lav rentemarginal til nationalbankens udlånsrente, som de ikke kan løbe fra. De gør banken ikke længere på de nye boligprioritetslån, som udstedes i dag. Og her er rentemarginalen langt højere!

På sidstnævnte lån – samt billån, kassekreditter og nye boligprioritetslån uden marginalklausuler, er Danske Bank i dag til at skrue priserne voldsomt i vejret. Dels for at finansiere de katastrofale tab i Irland, men nok så væsentligt for at finansiere tabsgivende boligprioritetslån, som dit.

Vidste du, at du kan gå ind på Danske Banks investorrelationsportal og se hvad banken rent faktisk funder sig til på kapitalmarkederne.

Boligprioritetslånene er hovedsageligt finansieret med udstedelse af SDO-bank-obligationer. Ved vægtning ses Danske Banks finansieringsomkostning at udgøre 2,75%. Dvs. Danske Bank taber godt 1% p.a. på dit lån.