#183056
Habermas

Det er altså noget frygteligt vås, at man altid skal have en opsparing for at kunne låne til et hus.

Vi har en rigtig god indkomst på samlet omkring 1 mio om året. Vi har fået lov at bygge hus, hvor entreprisen samlet lyder på 3.850.000, og vi havde ingen opsparing. Til gengæld har vi på 2 år sparet op til bryllup der kostede kr. 125.000, og afdraget al vores gæld, herunder studielån og et samlet tab på salg af en lejlighed på kr. 175.000.

Vores bank fortalte os, at de sidestiller afdrag på gæld med opsparing, da det viser, at man ikke bruger rub og stub af, hvad man har på forbrug alene.

Så det kommer helt an på, hvad der ligger forud for, at man skal låne til hus. Hvis trådstarter allerede har afdraget væsentligt på sin gæld, kan det sagtens lade sig gøre – men det ved vi selvfølgelig ikke noget om.

Vi har som sagt gode indkomster, er absolut gældfri, men havde ingen opsparing – alligevel har banken sagt ja til at låne os til en grund der kostede kr. 1 mio og et hus der koster 2,85 mio. at bygge!

Det er som om, at hver gang folk herinde spørger om råd, så går det kun ud på at fortælle dem, at det ikke kan lade sig gøre.