#182790
Fortitudine Vincimus

Det bliver kun værre. Hvis og når vi i Danmark får bugt med arbejdsløsheden vil renten blive hævet igen. Der kan I alle bande på at Nordea samt DB vil hæve rente tilsvarende med henvisning til højere finansierings omkostninger.

Deres Markets afdelinger tjener ikke længere penge (måske med rentederivater som undtagelse), de har tabt stort på positioner og volumen er styrtdykket – samtidig er landbruget og shipping under pres, og her er de begge eksponeret.

Jeg har erkendt at hvis ikke andelsboligmarkedet i København bliver fuldstændig smadret, så skal man straks finde sig en andelskasse, der kun beskæftiger sig med ind- og udlån og ikke tager massive positioner.

Bankerne har kun et ansvar over for deres aktionærer – hvis vi som kunder er utilfredse, kan vi stemme med vores fødder.

Jeg er selv teknisk insolvent fordi jeg har delvist renoveret lejligheden samtidig med, at andelskronen er faldet og der jo også var 15.000 kroner i forskellige omkostninger bare ved at sælge lejligheden. Jeg ville miste mindst 60.000 ved at sælge i dag.

Min strategi er derfor at høvle den gæld af så hurtigt som muligt samtidig med, at jeg ser mig om efter alternativer. I virkeligheden skal jeg over i ejerbolig, eftersom det er det eneste sted, hvor jeg kan få gavn af renten. Tja… det har været en dyr lektie, men jeg må arbejde med det, jeg har.