#182764
HJL

Frk.madsen jeg tror efterhånden ikke der er nogle bankrådgivere der får provision. Jeg ved at realkredit Danmark har et lavere bidrag på fastforrentede lån. Den sidste renteanalyse jeg har læst sagde uændret renter det næste år, efterhånden er der ingen som tør spå om den slags og det med rette. Pga. Den uro vi ser pt. Flyver renten jo op og ned hele tiden. Jeg tror umiddelbart heller ikke at renten stiger de næste par år så derfor har vi et flex lån, jeg har valgt at låse renten i 3 år for at få lidt stabilitet i budgettet og om 3 år vil vi gerne videre. Hvis du vil blive boende er flex lån fint såfremt du bruger den sparede ydelse på afdrag. Jeg ved at både realkredit Danmark og vidst nok også brf efterhånden har det de kalder en t-model prøv at Google den 😉 du kan beholde samme ydelse og så er det din løbetid der variere med renten.

Jpk, hvis du ønsker 3 % skal du holde godt øje med kurserne, de var meget bedre for nogle dage siden, nu er 3,5% blevet aktuelt igen, kun lidt dyrere men til gænged stiger din restgæld meget mindre, relevant hvis du skal indfri lånet før tid.

Enig med Michael, det er dog værd at nævne, at fast rente trods alt sikre dig din friværdi, forstået således at hvis renteniveuet stiger fra nuværende og til 6 eller 7 % så siger teorien at hvis alle andre parametre er uændret så falder huspriserne med 10-20 % med et fastforrentede lån falder den kurs som du kan indfri lånet med måske det samme og dermed undgår du at miste din friværdi. Omvendt tager det selvfølgelig nået længere at få en friværdi med fast rente frem for variabel rente med samme ydelse.

Dette forudsat at du i dag har et fastforrentet lån på 3-4% med forholdsvis lang løbetid.

Jo kortere løbetid du har tilbage på lånet jo mindre svinger kursen når renten stiger.

Falder renten, ja så går dit 4% lån akkurat som nu, i kurs 100 og du har to muligheder for at komme ud.

Indkøbe de bagvedliggende obligationer til overkurs dvs betale 102 måske mere pr. 100 kr du skylder eller opsige lånet 2 måneder inden termin. (måske forskelligt institutterne imellem)

Dermed vil jeg konkludere at flexlån altså er forbundet med risiko på 2 måder.

Renten kan stige så meget at du ikke har råd til at blive boende.
Hvis renten stiger reduceres din restgæld ikke og du risikere at blive teknisk insolvent.

Punkt. 1 kan klares ved at binde renten i eksempelvis 3 eller flere år., efter bindingens udløb opstår påny risiko og med for lang binding, bindes du til lånet da kursen kan nå langt over 100 eks. 113

Punkt. 2 kan klares ved at øge afdragene på dit lån.

Alt efter dine forventninger til renten på den korte bane og din økonomi generelt har du derfor et nemt valg.

Absolut ingen risiko, en større restgæld her og nu og en sikkerhed for restgælden (som kan vise sig at blive værdiløs og i øvrigt kun bliver relevant ved salg). = fast rente.

Eller risiko på den ene eller anden både, den absolut billigste finansiering her og nu i skrivende stund er F1 nede omkring 0,55