Forside Fora Privatøkonomi Danske Bank desperat – banken har ikke råd til at tænke langsigtet Danske Bank desperat – banken har ikke råd til at tænke langsigtet

#182510
Jyden

Jeg ved ikke om man skal le eller græde over sådan et møde. Jeg har en forbindelse der har været ude for noget der ligner det du beskriver – blot i Nordea. Man havde ikke set på hvad vedkommende beskæftgede sig med med uanset at det tydeligt fremgik af stillingsbetegnelsen, og burde afholde enhver fornuftig banksælger til at komme med løse påstande,tilbud mv. som overhovedet ikke var gennembearbejdet og fyldt med fejl.

Jeg forlanger ikke selv at en bankansat skal have styr på alle tal på forskellige områder, men skulle jeg møde en sådan i den nærmeste fremtid, vil jeg f.eks. ønsker at de har læst den netop udkomne publikation “Finansiel Stabilitet” fra Danmarks Nationalbank, så det kan være du skulle sende din banksælger et eksemplar til godnatlæsning, hvis hun ikke selv har sørget for at blive opdateret. Man må vel kunne forvente lidt interesse for sit arbejde.

I Jyllands Posten den 9.juni 2012 idag kan du læse følgende overskrift:

“Ekspert: Din bankrådgiver er en cykelhandler. Søger man rådgivning i banken, bør man væbne sig med sund fornuft og en kritisk indstillling lyder det fra en professor i økonomi. Din rådgiver er en sælger lyder den gyldne lære fra professor i økonomi Peter Løchte Jørgensen fra Aargus Universitet”
Og så kommer der stof om banksælgere.

Nu tænker jeg ikke det varer længe før man fra Finansrådet reagerer ved at råbe ud i rummet. “En bankrådgiver er en rådgiver” hvor tit har de ikke gjort det når disse mennesker bliver kaldt sælgere og ikke rådgivere.

På bagiden af Jyllands Postens erhvervstillæg har Lars Nielsen et herligt skriv om Nykredits TV reklamer om “banke” og undersøgelsen af hvor få besøgende der er i bankerne og hvordan du bliver mønsterkunde i banken – det må lige være noget for GP.
Den konkluderer bl.a. “Bankdirektører er også mennesker.Husk det.Det kan være de har kørt deres bank i sænk sammen med bestyrelsen eller har været tæt på det. Men derfor skal de da fortsat have deres millionløn og millionpension. At du skal betale mere i rente og gebyr på grund af deres fejltagelser er en tilfældighed. Det er faktisk unfair af dig overhovedet at have den slag tanker.”