#182488
Anonym

Euroman28 – at det forholder sig sådan viser nedskrivningsprocenterne, korrektivkontosaldi, data for tvangsauktioner og konkurser, almentilstanden på boligmarkedet i de pågældende lande og ikke mindst den faktiske BNP-vækst og forecasts for BNP-vækst 2012-2022.

Det til side, så glemte jeg at nævne en sjov episode vi havde til mødet med rådgiveren.

Ikke alene havde hun (som forventet) overhovedet ikke styr på almindelige bankbegreber, som risikovægtede aktiver, kapitaldækningskrav og fundingomkostninger, nej hun var overraskende også desideret uforberedt på alle tænkelige fronter. Hun anede ikke om de kunder hun sad overfor var gift eller ugift, hun havde ikke sat sig ind i budgettet som var tilgæneliggjort via netbanken, hun havde ikke overblik over eller forståelse for hvordan vi disponerer privatøkonomien og hvor meget vi faktisk har afdraget over de seneste 12 måneder.

Men der var to ting hun var faldet over – at der på PBS oversigten optrådte et afdrag på et Ekspresbank lån og at vi ikke benytter budgetkonto.

Hertil kunne vi jo så svare, at det alt andet lige er billigere at finansiere TV’et i Elgigaten til 0% i rente, nul kr. i oprettelse (dvs. ÅOP 0,0%) frem for at trække beløbet på modkontoen i Danske Bank til 7,95% i rente. Desuden var der kun et afdrag tilbage på lånet.

Til den med budgetkontoen kunne vi svare, at det for kunder der har styr på privatøkonomien overhovedet ikke giver nogen mening at have 10-20.000 kr. stående på en budgetkonto til 0,0% i rente som finansieres til 7,95% på en anden konto.

Hun var mildt sagt ikke særlig modtagelig overfor argumenterne og virkede i det hele taget helt blank. Gone baby gone!