Forside Fora Privatøkonomi Danske Bank desperat – banken har ikke råd til at tænke langsigtet Danske Bank desperat – banken har ikke råd til at tænke langsigtet

#182440
Anonym

Du har ret, panik er et bedre ord.

Danske Bank har skudt sig godt og grundigt i begge fødder.

Et af Danske Banks helt store problemer er at man (mod al sund fornuft) har givet boligejere store ekstremt billige boligprioritetslån til renter helt ned til nationalbankens udlånsrente + 1%.

Prioritetslånene der er udstedt i perioden 2004-2008/9 er kontraktmæssigt lavet sådan, at rentemarginalen ikke kan justeres.

Så når op mod halvdelen af Danske Banks udlån har en direkte tabsgivende rente (renten er billigere end det Danske Bank kan funde sig til i pengemarkedet), så er Danske Bank nødt til at opkræve ågerrenter på kunder med almindelige boliglån til finansiering af de yderste 20%, kunder med billån og kunder med kassekreditter. Boligprioritetslånet er således det ene skud i foden.

Det andet skud i foden (som har ført til amputation af det ene ben fra hoften) er købet af de irske banker. Danske Bank siden 2008 nedskrevet omkring 5-6 mia. kr. årligt på bankerne og har vel efterhånden nedskrevet omkring 30% af det samlede udlån. De nedskrivninger betales af de danske erhvervs kunder og almindelige privatkunder med billån, boliglån og almindelige kassekreditter.

Danske Bank har drevet deres butik ufattelig skidt.

Boligprioritetslånene og de irske banker er en katastrofe!