#182394
Anonym

Tak for svaret.

Vores egen bank er indforstået med at vi muligvis ikke vil have til indskuddet. Det har lidt været en del af aftalen. Jeg er bare så bange for at banken låner os mere end hvad godt er… Ved godt det er dumt tænkt, men det er bare set før og når vi ikke rigtig ved hvad vi kan forvente af nye udgifter til huset i fht. forbrug, skatter mv., så er det let for os at fejlvurdere og så kan vi og banken måske, hurtigt overse noget som i andre der står i situationen, måske lige ved lidt mere om.

Nu er det faktisk sådan at vi netop har fundet et hus på en nogenlunde stor grund til 1.700.000 kr. Det er et håndværkertilbud, men dog ikke forstået således at alt skal laves, men forstået således at det er delvist renoveret idet familien har sat huset til salg midt i renoveringen og der derfor en nogle ikke helt færdige projekter. Salget er styret af advokaten og han har travlt med at komme af med huset da det er et konkursbo, hvilket muligvis betyder at vi kan presse dem lidt mht. prisen.

Der skal renoveres for omkring 700.000 kr. (inkl. tilbygning) og et tillægslån ville selvfølgelig udelukkende blive brugt på renovering af huset og på ingen måde til forbrug.! Vores forbrugsfest sluttede for over 2 år siden ;o)

Men kan man ikke låne f.eks. 1.700.000 til huset og så 700.000 kr. til istandsættelse i et samlet lån? Jeg synes at have hørt noget om at man nogle steder kan få det samlet, men at man så får frigivet lidt penge af gangen og når arbejdet er udført bliver huset på ny vurderet og så bliver der frigivet lidt flere penge til den videre renovering. Måske har jeg fået noget galt i halsen?

Men i hvert fald læser jeg dit indlæg som at et hus på 1.700.000 i hvert fald ikke er for dyrt til vores budget og hvis de 700.000 kr. til renovering kunne lægges oven i og vi i øvrigt kunne presse prisen lidt, så holder vi os stadig pænt under det beløb du anbefaler.

Det skal forresten nævnes at størstedelen af nærmeste familie og omgangskreds er håndværkere og vi derfor har god hjælp til størstedelen af en evt. renovering.

Og jeps… fastforrentet er helt klart vejen frem for os.